Welke definitie wordt gehanteerd voor de kosten van ziekenhuiszorg?

Zorgverzekeraars en ziekenhuizen sluiten jaarlijks contracten af en maken daarbij afspraken over wat de zorgverzekeraar aan het ziekenhuis zal betalen voor bepaalde behandelingen. Er zijn tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen o.a. contracten afgesloten waarbij een maximum afgesproken is wat door de zorgverzekeraar aan het ziekenhuis betaald wordt. Meestal wordt pas duidelijk of het totale bedrag onder dit maximum blijft, als alle declaraties afgehandeld zijn die het ziekenhuis per behandeling indient bij een zorgverzekeraar over een jaar. Over het jaar 2017 mogen declaraties tot eind april 2018 nog open staan en worden pas daarna helemaal administratief afgehandeld. Dat betekent dat 2017 nog deels een geraamd bedrag betreft.

Kosten van behandelingen die patiënten ondergaan in een buitenlands ziekenhuis zijn niet meegenomen.

De kosten zijn inclusief kosten van dure geneesmiddelen. Er is meer informatie te vinden op deze website met gedetailleerde informatie over dure geneesmiddelen.

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste updates en producten.

Over Vektis Intelligence

Vektis draagt met slimme processen en heldere inzichten bij aan goede zorg in Nederland. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Vektis Intelligence geeft op basis van declaratiedata inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten. De data die voortkomt uit de processen van Vektis Streams vormt de brandstof voor de inzichten die we aanbieden onder het label Vektis Intelligence, waaronder die op deze website.

Lees meer op Vektis.nl

Beoordeling van klanten
/10