Binnen de medisch specialistische zorg is er sprake van dure geneesmiddelen. Wat zijn dit voor middelen?

Dit zijn middelen die per patiënt vaak meer dan tienduizend euro per jaar kosten en apart afgerekend worden. Het betreft vaak kankermedicijnen, bijvoorbeeld bij bepaalde vormen van leukemie het geneesmiddel Imatinib. Onder dure geneesmiddelen vallen ook de zogenaamde weesgeneesmiddelen voor zeer zeldzame ziektes, zoals de ziekte van Pompe. Stollingsfactoren die gebruikt worden bij hemofilie en aanverwante Hemostaseziekten vallen niet onder dure geneesmiddelen. Binnen het specifieke product Dure geneesmiddelen op deze website worden stollingsfactoren wel meegenomen.
Welke medicijnen het etiket dure geneesmiddelen krijgen staat op een lijst die de Nederlandse Zorgautoriteit bijhoudt. Deze lijst wordt elk jaar aangepast en vaak uitgebreid met nieuwe geneesmiddelen.

 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste updates en producten.

Over Vektis Intelligence

Vektis draagt met slimme processen en heldere inzichten bij aan goede zorg in Nederland. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Vektis Intelligence geeft op basis van declaratiedata inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten. De data die voortkomt uit de processen van Vektis Streams vormt de brandstof voor de inzichten die we aanbieden onder het label Vektis Intelligence, waaronder die op deze website.

Lees meer op Vektis.nl

Beoordeling van klanten
/10