Wat zijn avond-, nacht- en weekendbehandelingen?

Wanneer een patiënt in de avond, nacht of in het weekend naar de tandarts gaat buiten de reguliere openingstijden, meestal in het geval van spoed, mogen tandartsen een extra toeslag in rekening brengen. Dit is een avond-, nacht of weekendbehandeling.

Er zijn praktijken die de zaterdag open zijn voor normale (niet spoed) tandheelkundige zorg. Deze tandartsen mogen uiteraard geen extra toeslag in rekening brengen. Daarnaast zien we in Nederland steeds meer reguliere spoeddiensten waarbij een praktijk regulier open is voor spoedgevallen. Omdat het dan reguliere tijden zijn -  de tandarts hoeft niet speciaal naar de praktijk af te reizen wanneer er een spoedgeval is -  zijn de toeslagen hier ook niet van toepassing. Kortom, niet voor elke behandeling in de avond, nacht en het weekend is een extra toeslag van toepassing.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste updates en producten.

Over Vektis Intelligence

Vektis draagt met slimme processen en heldere inzichten bij aan goede zorg in Nederland. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Vektis Intelligence geeft op basis van declaratiedata inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten. De data die voortkomt uit de processen van Vektis Streams vormt de brandstof voor de inzichten die we aanbieden onder het label Vektis Intelligence, waaronder die op deze website.

Lees meer op Vektis.nl

Beoordeling van klanten
/10