Wat zijn de definities van de variabelen in de landkaart binnen de ontwikkeling Huisartsenzorg?

Aantal patiënten – Het aantal mensen waarvoor een huisarts een declaratie heeft ingediend bij de zorgverzekeraar. Opmerking: voor de onderdelen Module POH, Module POH-GGZ, Multidisciplinaire zorg, Resultaatbeloning en Zorgvernieuwing is het aantal patiënten heel hoog. Dit komt doordat deze kosten (grotendeels) worden uitbetaald in modules. Een module is een toeslag voor elke ingeschreven patiënt binnen een huisartsenpraktijk.

Aantal declaraties - Het aantal declaraties dat is vergoed door de zorgverzekeraar. Opmerking: voor de onderdelen Module POH, Module POH-GGZ, Multidisciplinaire zorg, Resultaatbeloning en Zorgvernieuwing is het aantal declaraties heel hoog. Dit komt doordat deze kosten (grotendeels) worden uitbetaald in modules. Een module is een toeslag voor elke ingeschreven patiënt binnen een huisartsenpraktijk.

Totale kosten – De totale kosten voor dit onderdeel.

Aantal patiënten per verzekerde – Aantal mensen waarvoor een huisarts een declaratie heeft ingediend bij de zorgverzekeraar, gedeeld door het totale aantal personen met een zorgverzekering (vrijwel iedere inwoner van Nederland) in de betreffende regio. Opmerking: voor de onderdelen Module POH, Module POH-GGZ, Multidisciplinaire zorg, Resultaatbeloning en Zorgvernieuwing is het aantal patiënten heel hoog. Dit komt doordat deze kosten (grotendeels) worden uitbetaald in modules. Een module is een toeslag voor elke ingeschreven patiënt binnen een huisartsenpraktijk.

Declaraties per verzekerde - Het aantal declaraties dat is vergoed door de zorgverzekeraar, gedeeld door het totale aantal personen met een zorgverzekering (vrijwel iedere inwoner in Nederland) in de betreffende regio. Opmerking: voor de onderdelen Module POH, Module POH-GGZ, Multidisciplinaire zorg, Resultaatbeloning en Zorgvernieuwing is het aantal declaraties heel hoog. Dit komt doordat deze kosten (grotendeels) worden uitbetaald in modules. Een module is een toeslag voor elke ingeschreven patiënt binnen een huisartsenpraktijk.

Kosten per verzekerde – De totale kosten voor dit onderdeel, gedeeld door het totale aantal personen met een zorgverzekering (vrijwel iedereen) in de betreffende regio.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste updates en producten.

Over Vektis Intelligence

Vektis draagt met slimme processen en heldere inzichten bij aan goede zorg in Nederland. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Vektis Intelligence geeft op basis van declaratiedata inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten. De data die voortkomt uit de processen van Vektis Streams vormt de brandstof voor de inzichten die we aanbieden onder het label Vektis Intelligence, waaronder die op deze website.

Lees meer op Vektis.nl

Beoordeling van klanten
/10