Welke kosten worden er meegenomen in de totale ggz kosten?

Binnen de totale kosten voor de geestelijke gezondheidzorg, worden ook de kosten van de zorgzwaartepakketten B en C, van de POH-GGZ en de geneesmiddelen die binnen de ggz worden voorgeschreven, meegenomen.

Vanaf 2015 worden zorgzwaartepakketten C binnen de Wet maatschappelijke ondersteuning vergoed. Vanaf dit moment zijn de kosten niet meer bij Vektis bekend en kunnen ze niet worden meegenomen in de totale ggz-kosten.

Vanaf 2015 worden de kosten van zorgzwaartepakketten in de langdurige ggz meegenomen in de totale ggz-kosten.

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste updates en producten.

Over Vektis Intelligence

Vektis draagt met slimme processen en heldere inzichten bij aan goede zorg in Nederland. We doen dit vanuit 2 labels: Vektis Streams en Vektis Intelligence. Vektis Intelligence geeft op basis van declaratiedata inzicht in het gebruik van zorg over de volle breedte. Vektis Streams biedt handige tools waarmee operationele processen tussen zorgverzekeraars, zorgverleners en overheden slimmer georganiseerd kunnen worden. Hiermee verminderen we de administratieve lasten. De data die voortkomt uit de processen van Vektis Streams vormt de brandstof voor de inzichten die we aanbieden onder het label Vektis Intelligence, waaronder die op deze website.

Lees meer op Vektis.nl

Beoordeling van klanten
/10