Nieuwsoverzicht

Bijna 221 duizend mensen in Nederland hadden in 2015 een Ernstige Psychiatrische Aandoening (EPA). In de analyse zijn alle mensen van 18 jaar en ouder meegenomen. De selectiecriteria voor opname in de EPA groep zijn licht gewijzigd ten opzichte van eerdere analyses. Hierdoor is een groter deel van de EPA populatie in beeld gekomen. Deze nieuwe selectiecriteria verklaren gedeeltelijk de stijging in het aantal mensen met EPA van 215 duizend in 2014 Lees meer »

Vanaf vandaag staan op Zorgprisma Publiek van Vektis de meest recente inzichten in het gebruik van dure geneesmiddelen. Ook biedt de website een update van de informatie over zorg in gemeenten en een nieuw thema: geboortezorg. De inzichten zijn gebaseerd op zorgdeclaraties uit 2015. Vektis geeft op Zorgprisma Publiek onder meer informatie over de kosten en de verstrekking van dure geneesmiddelen. Zo stijgen de kosten van dure geneesmiddelen elk j Lees meer »

Vanaf vandaag vindt u inzichten in actuele zorgonderwerpen op de website Zorgprisma Publiek van Vektis. Nieuw is dat Vektis met deze publicatie niet één thema breed belicht maar verschillende actuele onderwerpen in beeld brengt. Aan bod komen onder andere het aantal ziekenhuisbehandelingen, bezoekers aan de spoedzorg naar leeftijd, multidisciplinaire zorg, crisis GGZ en kosten van dure geneesmiddelen. Wist u bijvoorbeeld dat: In 2015 gaven we in Lees meer »

  Zorgprismapubliek.nl van Vektis geeft vanaf vandaag een compleet en uniek beeld van de zorg in gemeente vanuit alle domeinen. De website is uitgebreid met informatie over de zorg per gemeente voor de Jeugdwet (2015) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (2014 en 2015). Vanaf juni 2016 staat op Zorgprima Publiek al informatie over de zorg per gemeente voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (2014), de Wet langdurige zorg (2015), de Jeug Lees meer »