Nieuwsoverzicht

Vanaf vandaag staan op Zorgprisma Publiek van Vektis de meest recente inzichten in het gebruik van dure geneesmiddelen. Ook biedt de website een update van de informatie over zorg in gemeenten en een nieuw thema: geboortezorg. De inzichten zijn gebaseerd op zorgdeclaraties uit 2015. Vektis geeft op Zorgprisma Publiek onder meer informatie over de kosten en de verstrekking van dure geneesmiddelen. Zo stijgen de kosten van dure geneesmiddelen elk j Lees meer »

Vanaf vandaag vindt u inzichten in actuele zorgonderwerpen op de website Zorgprisma Publiek van Vektis. Nieuw is dat Vektis met deze publicatie niet één thema breed belicht maar verschillende actuele onderwerpen in beeld brengt. Aan bod komen onder andere het aantal ziekenhuisbehandelingen, bezoekers aan de spoedzorg naar leeftijd, multidisciplinaire zorg, crisis GGZ en kosten van dure geneesmiddelen. Wist u bijvoorbeeld dat: In 2015 gaven we in Lees meer »

  Zorgprismapubliek.nl van Vektis geeft vanaf vandaag een compleet en uniek beeld van de zorg in gemeente vanuit alle domeinen. De website is uitgebreid met informatie over de zorg per gemeente voor de Jeugdwet (2015) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (2014 en 2015). Vanaf juni 2016 staat op Zorgprima Publiek al informatie over de zorg per gemeente voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (2014), de Wet langdurige zorg (2015), de Jeug Lees meer »

Vanaf vandaag vindt u op zorgprismapubliek.nl de meest recente feiten en cijfers over de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ), gebaseerd op alle zorgdeclaraties uit 2014. Daarnaast lanceren we een nieuwe volumemonitor over de GGZ met daarin een uitgebreid overzicht van de omvang van de GGZ in 2012, 2013 en 2014. Er is veel te vinden in de nieuwe GGZ-informatie. Wist u bijvoorbeeld dat: Er 1,2 miljoen GGZ-patiënten zijn in 2014. Er 281 duizend p Lees meer »